sobota 11. ledna 2014

Dýňový koláč

Ingredience:
170g polohrubé mouky
125g másla
125g cukru krupice
140g tvarohu v kostce
2 lžíce vlažného mléka
1 lžička kypřícího prášku
1 vanilkový cukr
3 vejce (zvlášť)
Hrnek dýňového pyré
Citron,voda,cukr

Postup:
Změklé máslo utřeme s krupicovým cukrem, postupně přidáme žloutky. Opatrně vmícháme tvaroh, vanilkový cukr a zředíme mlékem. Zapracujeme dýňové pyré a postupně přidáváme mouku. Z bílků vyšleháme nadýchaný sníh a opatrně spojíme s těstem.
Kousek čerstvé dýně nakrájíme na kostičky, zbavíme slupky. Svaříme v hrnci vodu s cukrem a citronem a přidáme dýni. Vaříme asi 15 minut na mírném ohni. Potom scedíme a vmícháme do těsta.
Na malé pánvičce opražíme píniové oříšky (asi jednu lžíci) na olivovém oleji tak, abyste cítili jejich úžasnou vůni a oříšky zezlátly. Přidejte k těstu i s trochou olivového oleje.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C (záleží podle typu trouby, používám horkovzdušnou) cca 40-50min.


Žádné komentáře:

Okomentovat